Landelijk Lees Campagne biedt educatief materiaal aan scholen te Commewijne

8 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 8 november 2021– De landelijke lees campagne “Geletterdheid” is vandaag gelanceerd in het Openluchtmuseum te Nieuw Amsterdam in Commewijne. Het ligt in de bedoeling om educatief materiaal dat ontwikkeld is in boeken, audio en audiovisuele vorm, aan alle scholen in Commewijne af te staan. Ook een boek over kanker bij jongeren kreeg de aandacht van onder andere minister Riad Nurmohamed, van Openbare werken. De bewindsman die de campagne ondersteund, geeft aan dat dit een goed initiatief is om op een educatieve wijze, kanker bij jongeren uit de taboe sfeer te halen.

Sinds 2007 organiseert stichting Pro-Humaniteit campagnes om lezen en taal te stimuleren. Er zijn 15 experts betrokken aan dit project. Momenteel wordt er een link gecreëerd zodat alle scholen, ouders en of verzorgers die hun lees kwaliteiten willen verbeteren toegang kunnen krijgen. Daarnaast zijn er 110 posters gemaakt voor de bewustwording van de dagelijkse problematiek in de samenleving, die het meest gericht is op de jongeren.

Jongeren moeten veerkrachtig zijn en moeten zich positief laten beïnvloeden. Verder moedigt Kramp jongeren aan om voor de spiegel te staan en naar zichzelf te kijken.