Minister Amoksi: Juspol heeft onvoldoende middelen om criminaliteit aan te pakken

11 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 11 november 2021- De politie heeft meer middelen nodig om op correcte manier de criminaliteit een halt toe te roepen. Dit zei minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie voor aanvang van de Raad van Ministers. Om de criminaliteit in te dammen, heeft het ministerie de surveillances al verhoogd. Maar dat is bij lange na niet voldoende, geeft Amoksi toe.

Dat wat minister Amoksi aanhaalt, staat haaks op wat in het parlement is gezegd over het fungeren van het politie-apparaat. Tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee, heeft VHP-fractieleider Asis Gajadien zijn bezorgdheid hierover geuit. Volgens hem is er heel weinig respect voor het ambt en wordt er onvoldoende opgetreden tegen de stijgende criminaliteit. Ook het functioneren van de politiebond is door het assembleelid onder de loep genomen.

Tegenover de STVS-nieuwsdienst heeft de politiebond aangegeven niet te willen reageren op aantijgingen van volksvertegenwoordigers.