Minister Kuldipsingh:“ik tolereer geen spookambtenaren”

13 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 13 november 2021– “Ik accepteer geen spookambtenaren op mijn ministerie.” Dit benadrukt minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Afgelopen maandag zei minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, dat spookambtenaren te werk worden gesteld in particuliere bedrijven. De regering Santokhi/Brunswijk staat achter het saneren van het ambtenarenapparaat; er werken te veel personen bij de overheid.

Het ministerie van Arbeid voert continu inspecties uit op verschillende werkplekken. Indien er onregelmatigheden worden geconstateerd, krijgt het bedrijf een boete opgelegd. Tot nu toe zijn er 1800 inspecties uitgevoerd en is een bedrag van ruim SRD 700.000 geïnd aan boetes. Het ministerie wil een efficiënte arbeidswetgeving in Suriname.

De diensten van het ministerie van Arbeid, Wetenschap en Jeugdzaken moeten zoveel als mogelijk gedigitaliseerd worden. Maar door een gebrek aan middelen loopt het proces enige vertraging op. Ondertussen kunnen ambtenaren zich registreren bij het ministerie voor trainingen en bijscholing.