Ministerie van OW oriƫnteert zich in uitgaanscentrum Paramaribo

17 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 17 november 2021-Ā Na een oriĆ«ntatiebezoek enkele weken geleden aan de binnenstad van Paramaribo bracht minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) onlangs een bezoek aan het uitgaanscentrum van Paramaribo. In dit deel van de binnenstad zijn legio bedrijven gevestigd waar niet alleen Surinamers, maar zeker ook duizenden toeristen van gebruikmaken.

Tijdens dit speciaal bezoek heeft de minister een uitgebreid onderhoud gehad met algemeen directeur van Royal Torarica, Dave Boucke, alwaar de problemen die de ondernemers in dat gebied ondervinden zijn aangehoord. De situatie is tijdens deze ontmoeting uitgebreid in kaart gebracht, waarbij alle issues die zich in die bewuste omgeving afspelen werden voorgelegd aan de minister en zijn delegatie. OW-minister Nurmohamed werd tijdens dit werkbezoek vergezeld door zijn adviseurs, directeuren van verschillende directoraten, onderdirecteuren en ook andere stafleden.

De bedrijven in het uitgaanscentrum kampen al geruime tijd met velerlei onaangename zaken. Er zijn verscheidene vraagstukken aan de orde gekomen zoals het niet optimaal functioneren van het ontwateringssysteem in het gebied, veiligheid die nog steeds te wensen overlaat, oude gebouwen die niet voldoen aan de hedendaagse eisen en aan renovatie toe zijn en vooral het vaak te laat ophalen van afval. Ten slotte heeft de delegatie van OW de klachten aangehoord en aangegeven er alles aan te doen om prioriteiten te stellen en na te gaan welke zaken terstond aangepakt kunnen worden. Zowel de hoteldirecteur als de vertegenwoordiger van de omliggende bedrijven stellen het bezoek van minister Nurmohamed en zijn staf zeer op prijs.