Moengo heeft binnenkort eigen gember-verwerkingsfabriek

27 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 27 november 2021- Moengo in het district Marowijne, beschikt binnenkort over een eigen gember verwerkingsfabriek. Vandaag vond de soft-launch plaats in het bauxietstadje. De bouw van de fabriek wordt gefinancierd door Alcoa, de stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

Voor de landbouwers is de bouw van de gember verwerkingsfabriek een grote vooruitgang, legt voorzitter Cyrano Asoitie van Coöperatie Platform Agrarische Ontwikkeling Marowijne uit.

Er wordt gemikt op ruim 60 tot 70 boeren voor dit project, maar hij streeft naar meer, aangezien ook andere landbouwgewassen worden geteeld.

De fabriek wordt gehuisvest in een gebouw van de markt in Moengo dat niet meer in gebruik is. Districtscommissaris Olivia Domini van Marowijne – Zuidwest spreekt de hoop uit dat de fabriek verdere ontwikkeling zal stimuleren. De bouwwerkzaamheden moeten volgens planning in december opgeleverd worden.