Na 30 jaar weer ambtenarenopleiding in Marowijne

8 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 08 november 2021-  De ambtenaren in het district Marowijne zijn opgelucht, want na 30 jaar kunnen zij weer een ambtenarenopleiding volgen. De afdeling Vorming en Opleiding (V&O) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is belast met het verzorgen van de opleidingen. Aan deze opleiding nemen 55 cursisten deel.

Op zaterdag 6 november heeft de officiële start plaatsgevonden en wel op de Hubertus Waaldijkschool in Moengo.  Op die dag waren aanwezig, minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, DNA-voorzitter Marinus Bee, Biza-directeur Nasier Eskak, Jacintha Thomas-Alfaisie HRM-directeur van Biza en de districtscommissaris van Marowijne Zuid-West, Olivia Dominie.

Volgens de Biza minister, is de start van deze opleiding een grote mijlpaal voor Marowijne en het is tevens nodig voor de kennis- en operationele niveau van de ambtenaren van alle districten naar een gelijkwaardige en uniform standaard op te trekken.

Voor DNA-voorzitter Bee betekent de opstart van deze opleiding een traject van duurzame ontwikkeling, geen gemakkelijke is, maar wel één die gebalanceerd en stabiel is. Hij sprak de ambtenaren moed in om in zichzelf te investeren, zodat zij hogere posities kunnen bereiken en zich verder ontwikkelen binnen de maatschappij. “U kunt uzelf vanwege uw capaciteit, kennis en kunde onmisbaar maken. Wij gaan u waarderen op basis van die competenties en vaardigheden”, aldus voorzitter Bee. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft later op de dag de studenten persoonlijk toegesproken.

De opleidingen die in Marowijne verzorgd zullen worden, zijn de vooropleiding Surnumerair, de Surnumerair Opleiding, de Bevolkingsadministratie (BA) Basis en de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding (VAAO)-1 opleiding.