Natuurlijke Hulpbronnen voorziet Brokopondo van schoon drinkwater

4 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 4 november 2021– Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen voert momenteel enkele projecten uit in Brokopondo in samenwerking met N.V Surinaamse Waterleiding Maatschappij en IamGold. Volgens David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen (N.H) is het de bedoeling om de verschillende dorpen te voorzien van schoon drinkwater. Abiamofo zegt dat Brokopondo centrum al beschikt over drinkwater, maar kamt met andere problemen.

Volgens Abiamofo zijn de verouderde waterleiding buizen in de verschillende delen van het land niet de oorzaak van de aan gepaste water prijzen. De bewindsman legt uit dat de verhoging noodzakelijk is. Verder is volgens de bewindsman gebleken dat uit de exercities die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd de kostprijs van water moet worden aangepast.