Nog geen besluit over betaling van elektriciteit door transmigratie dorpen

1 November 2021

Comments: 0

Maandag 1 november 2021- De regering moet nog een besluit nemen of de bewoners van de transmigratie dorpen in Brokopondo, moeten betalen voor elektriciteit. Minister David Abiamofo  van Natuurlijke Hulpbronnen geeft aan dat aan hem de vraag is gesteld in De Nationale Assemblee, wanneer deze dorpen zullen starten met betalen. De bewindsman legt uit dat er nog om de tafel gezeten moet worden over dit vraagstuk.

Volgens enkele bewoners van Brokopondo zijn ze de afgelopen dagen opgeschrikt met het nieuws dat de bewoners van de transmigratie dorpen in de toekomst ook zullen moeten betalen voor elektriciteit. De bewoners hopen dat deze regering zich houdt aan afspraken die zijn gemaakt tijdens de transmigratie-periode.