OLIEPRIJZEN VERDER GEDAALD

5 November 2021

Comments: 0

Vrijdag 5 november 2021-  De olieprijzen zijn vandaag verder gedaald in de aanloop naar nieuw overleg van de belangrijkste olieproducerende landen.  Een vat van de Noordzeesoort Brent kostte 81,63 dollar, 36 cent minder dan woensdag. Voor de Amerikaanse soort WTI moest 80,26 dollar per vat betaald worden, 60 cent minder dan woensdag. In oktober bereikten de olieprijzen een recordhoogte. Een hoge vraag naar energie en een krap aanbod stuwen de prijzen.

De voorbije dagen vertoonden de prijzen echter een zwakkere trend. Het kartel van olielanden OPEC+ komt vandaag samen. Verwacht wordt dat de landen hun koers zullen aanhouden en de productie geleidelijk aan zullen uitbreiden met een gematigd tempo. De oliegiganten Saoedi-Arabië en Rusland, die de alliantie leiden, staan bekend voor hun nogal voorzichtige aanpak.