Oorzaak brand RGD Koewarasan nog niet bekend

16 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 16 november 2021- Het is nog niet duidelijk hoe de brand bij de RGD-poli Koewarasan, is ontstaan. Dit zegt voorlichter Olten Pinas van het Korps Brandweer Suriname (KBS). De brand werd opgemerkt door buurtbewoners en om 12.30 uur zondagmiddag kwam de melding binnen bij de Brandweer.

De directie en de raad van toezicht van de RGD komen met een crisisplan om de samenleving toch dienstbaar te kunnen zijn. Voorlopig zullen patiënten gebruik moeten maken van de andere RGD-poli’s.  Carlos Helberg, PR Advisor van de RGD geeft aan dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om de poli snel weer open te stellen. De RGD vraagt begrip van de samenleving voor het ontstane ongerief, ook omdat patiënten nu iets verder moeten reizen voor medische hulp.

Brandweervoorlichter Pinas geeft ons ook informatie over de  brand die vanmorgen heeft gewoed. Het betrof een leegstand pand dat niet was aangesloten bij de SWM en de EBS.