Oso dresi’s onderzocht voor commercieel gebruik

2 November 2021

Comments: 0

Dinsdag 2 november 2021– De traditionele geneeswijze middels de zogenoemde oso dresi, tegen het coronavirus, wordt door de Faculteit Der Medische Wetenschappen onderzocht. Professor Dennis Mans die afgestudeerd is in medicinale planten zal twee weken onderzoek verrichten. Als dit een succes wordt, kan Suriname ook hieraan verdienen, geeft Minister Amar Ramadhin aan.

Kruidenkenner Richard Cullimore is het niet eens met de wijze waarop de volksgezondheid minister te werk gaat bij dit onderzoek. Cullimore vindt dat hij de eerste kruidenkenner is die een oso dresie tegen COVID-19 op de markt heeft gebracht die nu door de overheid wordt afgekeurd. Volgens hem worden covid-patiënten met onderliggende aandoeningen ook door hem geholpen.

Oso dresie’s worden eeuwenlang gebruikt. Toen  werd  geen onderzoek verricht naar de eventuele schade die oso dresie’s teweeg kunnen brengen voor de gezondheid. Volgens de bewindsman is de dosering van belang. Hij verwijst naar een zuurzakbladeren onderzoek verricht door de Anton de Kom Universiteit. “ Er is zelf een test uitgevoerd. Zuurzakbladeren hebben een kalmerende werking op het zenuwstelsel van de  mens” zegt Ramadhin. Hij benadrukt dat de hoeveelheid van groot belang is.                                  

Ramadhin geeft verder aan, dat hij wel een voorstander is van de traditionele geneesmiddelen. Alleen moeten die passen binnen een bepaalde wetgeving die gericht is op de gezondheid van de mens.