PRESIDENT MAAKT INVESTERINGSBELEID BEKEND IN DNA

12 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 12 november 2021- Er wordt een Investment Approval and Appeal Board opgericht. Dit maakte president Chandrikapersad Santokhi vandaag bekend tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in De Nationale Assemblee. In het bestuur hebben zitting: de president, de vice president, de ministers van BIBIS, Financiën, EZ en OW. Er zullen onder andere besluiten genomen worden over investeringsvoorstellen, liet het staatshoofd weten.

Om het investeringsbeleid meer gestalte te geven zal de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) Suriname begeleiden en ondersteunen in het traject om een Investment and Trade Agency op te richten. Dit agentschap moet het oude Investsur vervangen. Naar zeggen van president Santokhi ligt het Staatsbesluit al bij de Staatsraad. Deze nieuwe entiteit moet de aanvragen van buitenlandse investeringen, boordelen, en het proces, waar mogelijk, versnellen.