President Santokhi:” Bouva maakt nodeloos lawaai in DNA”

15 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 15 november 2021- President Chan Santokhi vindt dat het NDP-LID Melvin Bouva onnodig lawaai maakt in het Parlement.  Volgens het staatshoofd is  Bouva bewust bezig een negatieve sfeer te creëren. Zo reageerde president Santokhi op de aantijgingen van Bouva over de bemensing van het Justitieel Interventie Team (JIT) en de Counter Terrorism Unit (CTU).

Mahinder Jogi van de VHP-Fractie gaat een stapje verder door aan te geven dat de oppositie met name de NDP bezig is met misleiding. Volgens hem heeft de paarse misleiding ervoor gezorgd dat het land in moeilijk vaarwater verkeerd.

Bouva vroeg aan de regering wat de status is van het onderzoek tegen C.B die in sept 2020 werd aangesteld. Vervolgens geeft hij aan dat uit het dossier blijkt dat betrokkene op dubieuze wijze de intentie had om afluisterapparatuur te plaatsen op het voertuig van een stafambtenaar die werkzaam is op het kabinet van de vice-president, een zekere A.A.

Veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, heeft eerder in de media gesteld dat Bouva onterecht de integriteit van het Justitieel Interventie Team (JIT) in diskrediet tracht te brengen. In tegenstelling tot de bewering van Bouva zegt Linscheer dat C.B.  niet wordt opgespoord wegens drugssmokkel en dat hij ook geen lid is van de presidentiële inlichtingen- of veiligheidsdienst. C.B. is niet veroordeeld in Suriname. Hij is ook geen voortvluchtige en wordt evenmin gezocht stelt de veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer.