President Santokhi nodigt zakenlui in Dubai uit voor investeringsmogelijkheden

30 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 30 november 2021- “Ik nodig jullie allemaal uit om mijn prachtig land Suriname te bezoeken en met eigen ogen de investeringsmogelijkheden te zien, een bedrijf op te zetten en samen te werken met lokale ondernemers”, zo sprak president Chandrikapersad Santokhi op zondag 28 november 2021 in de Al Bader Ballroom van het Shangri-La Hotel in Dubai tijdens een business diner. Dit diner is speciaal door de CEO Clubs Network Worldwide aangeboden en is onderdeel van Surinames deelname aan de Expo 2020 Dubai.

Het staatshoofd heeft vanaf het begin van zijn bezoek aan Dubai aangegeven dat Suriname op zoek is naar investeerders die bereid zijn om met Suriname in zee te gaan, niet alleen als alles op zijn plaats is. “Uw onmiddellijke bereidheid om met ons samen te werken, zal een lang loyaliteitsleven hebben. Suriname, gelooft in een sterke samenwerking met de Verenigde Arabische Emiraten, en ik ben ervan overtuigd, dat als we allebei in dezelfde richting kijken, we waardevolle partners kunnen zijn, in het voordeel van onze beide volkeren”, hield de regeringsleider zijn gehoor voor.

De Surinaamse president feliciteerde de leiders van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) met wat ze hebben bereikt en wat ze aan de wereld hebben laten zien. Gedurende de expo kan Suriname veel inspiratie putten uit de sterke leiderschap van de UAE. “We besloten deel te nemen aan de Wereld Expo 2020 in Dubai, omdat we de overtuiging hebben, dat alles mogelijk is met goede bedoelingen en met een sterk, visionair en toegewijd leiderschap”, stelde Santokhi. Dubai heeft dit krachtig leiderschap bewezen.

Het staatshoofd gaf een sterke oproep aan het Emirati-bedrijfsleven om te investeren in de aanleg van wegeninfrastructuur, bruggen, huizen, kustbases en containerhavens. Hij is verheugd om Dubai Port World als een havenexploitant te hebben, en kijkt uit om met hen verder samen te werken bij het uitbreiden van activiteiten en andere diensten. “We zoeken ook naar investeringen in onze olie- en gassector en de bijbehorende infrastructuur die moet worden ontwikkeld. Investeringen in energieopwekking, met name groene energieoplossingen, zijn ook belangrijk voor ons. Op het gebied van agro-industrie en visserij zijn er enorme kansen, ook in mijnbouw en bosbouw”, aldus de president. Gedurende de bijeenkomst hebben diverse functionarissen, bestaande uit ministers en vertegenwoordigers van de particuliere sector, verschillende presentaties gehouden en een beeld geschetst van het economisch klimaat in Suriname.