Rechercheurs Narcotica brigade plegen inval; Twee drugsverdachten aangehouden

10 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 10 november 2021- Ryan H. (37) en Bidjai. M. (46) zijn op vrijdag 5 november door rechercheurs van de Narcotica Brigade, op een woonadres binnen het werkressort van de politie van Santodorp opgespoord en aangehouden.
Volgens bekomen en uitgewerkte informatie werd er op dat adres drugs verhandeld, waardoor de wetsdienaren aldaar een inval pleegden. Op die locatie werden er vier manspersonen aangetroffen, van wie twee hunner niets te maken hadden met het onderzoek.
Bij het zien van de politie begaf de verdachte Ryan zich naar de achterzijde van de woning en gooide een blauw potje dat hij bij zich had op het perceel allernaast de woning. De wetsdienaren stelden direct een onderzoek in en troffen dat blauwe potje inhoudende achtenvijftig (58) wikkels cocaïne met een gewicht van 12.18 gram aan.

Op de andere verdachte Bidjai werden acht (8) wikkels en twee (2) bollen marihuana met een totaal gewicht van 12 gram gevonden. De drug van beide verdachten werden vervolgens in beslag genomen, waarna het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau.
Bij de voorgeleiding ontkende Ryan het blauwe potje inhoudende de drug op het perceel te hebben gegooid. Ook gaf hij aan dat de drug niet aan hem toebehoorde, terwijl zijn kompaan de politie voorhield dat hij de drug die hij bij zich had voor iemand moest verkopen.
Het tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

-Kps-