Regering werk aan oplossing voor gezinnen stg. Palulu

12 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 12 november 2021– Er wordt gekeken naar oplossingsmodellen voor de bewoners van stichting Palulu. Dit zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Er zijn gesprekken gevoerd met het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) om na te gaan hoe de bewoners het best geholpen kunnen worden. Op de vraag als de regering zal helpen om de betalingsachterstanden van stg. Palulu in te lopen, zei de minister het volgende.

Volgens minister Ramsaran zullen er projecten uitgevoerd worden om personen in woningnood te helpen. Eerst zal nagegaan worden welke plekken beschikbaar zijn voor verkaveling. Onlangs werd de samenleving geconfronteerd met een occupatieprobleem in Morgenstond. Het is de regering gelukt om de groep succesvol te ontruimen uit het gebied. De regering Santokhi-Brunswijk werkt er naar toe om iedere Surinamer te voorzien van een stuk grond.

In zijn toespraak vandaag in De Nationale Assemblee, gaf president Chandrikapersad Santokhi aan, dat het grondbeleid effectiever uitgevoerd zal worden. Grondhuurtarieven zullen herzien worden en de betalingen worden versoepeld. Het is de bedoeling dat burgers in staat worden gesteld om domeingrond te converteren naar eigendom.