Regering wil WOB indienen bij DNA

19 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 19 november 2021- De regering Santokhi-Brunswijk wil meer transparantie aan de dag leggen als het gaat om het uit te voeren beleid. Daarom is ze voornemens om het Wetsvoorstel Openbaarheid van Bestuur (afgekort WOB), binnen niet al te lange tijd, in te dienen bij De Nationale Assemblee. Daarmee wil de regering de toegang tot overheidsinformatie vergroten, zei minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, voor aanvang van de Raad van Ministers.

Al geruime tijd dringen verschillende maatschappelijke organisaties aan op aanname van de wet. Vooral journalisten hebben vaker geklaagd dat door het ontbreken van het Wetsvoorstel Openbaarheid van Bestuur, ze geen toegang hebben tot relevante informatie. Ook binnen de politiek is men de mening toegedaan dat deze wet een bijdrage kan leveren bij de aanpak van corruptie

Het Wetsvoorstel Openbaarheid van Bestuur is momenteel bij het ministerie van Justitie en Politie, ter bestudering. Daarna gaat het naar de Staatsraad om uiteindelijk ingediend te worden in DNA.