Ruim 800 grondbeschikkingen uitgereikt in Para

17 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 17 november 2021- 842 personen in het district Para, hebben gister hun grondbeschikking in ontvangst genomen. Dit is het vierde district, sinds het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk, waar deze documenten worden uitgereikt aan bewoners die reeds lang een aanvraag hadden ingediend. Volgens burgermoeder van het district Para Marlene Joden, is dit een van de blije momenten voor haar, maar ook voor de personen die hun beschikking hebben ontvangen. Ontwikkeling kan alleen komen, als je er naar toe werkt.

Minister Dinotha Vorswijk van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer drukt de samenleving op het hart om binnen de afgesproken tijd hun stukken in orde te maken, anders kunnen zij hun toegewezen stuk grond kwijtraken. Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf de minister als opdracht mee dat de processen versneld moeten worden op het ministerie. Personen moeten heel snel beschikken over hun grondpapieren.

President Chandrikapersad Santokhi, feliciteerde de samenleving met het bereiken van deze mijlpaal in het district. Een stuk perceel moet voor ontwikkeling zorgen binnen heel Suriname. De president vraagt geduld van de samenleving, de regering zal er naar toe werken iedere Surinamer te voorzien van een stukje grond.