SHTTC start Front Office training in Nickerie

18 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 18 november 2021- De Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), is onlangs gestart met de training “Front Office”. Deze training is  onderdeel van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen”, met als doel het versterken en/of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen. De training is gestart op 15 november 2021 te Nickerie.

De SHTTC heeft na het succesvol afronden van de training “Keukenassistent” in Nickerie, besloten om ook te starten met de training “Front Office”. Na de training “Keukenassistent” is gebleken dat de jongeren van Nickerie ook belangstelling hebben voor de training “Front Office”. Na de werving zijn er 10 cursisten geselecteerd die zullen participeren aan de training. Aan het eind van de training wordt er zowel een theoretisch als een praktisch examen afgenomen, waarbij er getoetst zal worden op verschillende vaardigheden. Het doel van de training is het aanreiken en aanleren van de nodige tools en hoe deze toe te passen in hun verdere loopbaan. De training wordt verzorgd door Natatia Gefferie en duurt tot en met 19 november 2021.