Srefidensi sfeer merkbaar in rijstdistrict Nickerie

25 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 25 november 2021 – Nickerie is gelegen in het noord-westen van Suriname en is van oudsher het rijstdistrict van ons land. De plek heeft een rijke geschiedenis, waar authentieke culturen nog recht van bestaan bewijzen. Een lekker Hindostaans gerecht in lotusblad, Javaanse zoetigheden gemaakt van kleefrijst en ook de traditionele bitawiri moksi alesi zijn te vinden op de openbare markt in het ressort Nieuw-Nickerie. Er is een heel creatief en nationalistisch programma in elkaar gezet door de Commissie Viering 46 jaar Srefidensi Nickerie onder toezicht van districtscommissaris Senrita Gobardhan. Op woensdag 24 november 2021 is een cultureel evenement geweest op het bordes van de commissariaat.

Burgermoeder Senrita Gobardhan geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan dat wij als Surinamers hard moeten werken om het land te ontwikkelen. “Suriname heeft in de afgelopen 46 jaren heel veel ontwikkelingen meegemaakt. Na de vele hoogtepunten en dieptepunten is het nu van cruciaal belang om beleid uit te stippelen en uit te voeren om de natie te stabiliseren”. De functionaris duidt verder aan enorm trots te zijn op het district Nickerie en zal zich samen met het volk inzetten om het potentieel van het district te ontwikkelen.

De dc benadrukt de importantie van eensgezindheid. “Wij hebben elke Surinamer nodig om het land te ontwikkelen. “De verscheidenheid in culturen en harmonie hoe de culturen naast elkaar, maar vooral met elkaar leven is een unicum. Wij moeten de ‘bromtji djari’ in harmonie en eenheid in stand houden,” stelt de hoogste functionaris van het district. “Dit land is van ons. Elke Surinamer is even belangrijk voor progressie. Burgerparticipatie is een belangrijk ingrediënt. Denkt u mee, kom met ontwikkelingsideeën. Laten we het negatieve achterwege laten”, luidt de motiverende boodschap van dc Gobardhan. Op 25 november 2021 is er een uitgebreid programma in het district om de 46e Staatkundige onafhankelijkheid te memoreren. Bij alle activiteiten hebben de geldende coronamaatregelen de boventoon.

-Kabinet van de President-