Storingen in ‘free data’ project

19 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 19 november 2021- Het ‘Free data’ project dat in april is gelanceerd door president Chandrikapersad Santokhi, en specifiek bestemd is voor het onderwijs, heeft te kampen met storingen. Dit is te wijten aan de slechte internetverbinding in Suriname, zegt minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Volgens de bewindsvrouw moet er ook gelet worden op het aantal scholen dat is aangesloten op het ‘Free data’ netwerk. Ongeacht het niveau, kunnen nog niet alle scholen voorzien worden van dezelfde internet-snelheid.

Tijdens de launch in april, gaf president Santokhi aan, dat het onderwijssysteem aangepast moet worden. Dan kan er ook beter gebruik gemaakt worden van de technologie. Het is de STVS Nieuwsdienst nog niet gelukt een reactie te krijgen van telecomprovider TELESUR.