STVS-oprichter Frits Pengel vereeuwigd als Sranan Icoon

24 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 24 november 2021- Frits Pengel, de oprichter en oud-directeur van de Nationale Zender, STVS, is vereeuwigd als Sranan Icoon. Samen met elf andere Surinamers, die een markante bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het land, is hij geplaatst op de 5e Sranan Iconen Kalender van de Afro-Surinaamse organisatie NAKS.

Voor NAKS-voorzitter, Siegmien Staphorst, is het belangrijk dat vooral de jongeren een Surinaams voorbeeldfiguur hebben. Die voorbeeldige personen kunnen zij halen uit de NAKS-iconen.

Naast oud-STVS directeur Pengel, zijn onder andere ook Henk van Vliet, Christine Henar, Misi Seri en Anton de Kom opgenomen in deze editie van de iconen kalender. Vandaag heeft de launch, met de daarbij behorende expositie, plaatsgevonden in het NAKS-centrum. Aan de expositie is ook een scholenprogramma gekoppeld, geeft Staphorst aan.

De expositie is vanaf morgen, woensdag 24 november, open voor het publiek en duurt tot en met 10 december, in het Naks Cultureel Centrum aan Thomsonstraat. De openingstijd is dagelijks van 10 tot 6 uur ’s avonds. Vanaf 29 november zal de expo speciaal gericht zijn op scholieren. De Naks Sranan iconen kalender is verkrijgbaar bij NAKS.