Surinaamse Horeca:” We blijven morgen tot 11uur open”

30 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 30 november 2021- “We blijven morgen tot 11uur open.” Dit zegt Jonathan Martodihardjo voorzitter van de Vereniging Horeca Suriname (VHS) tijdens een persconferentie. Dit in tegenstelling tot hetgeen de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin,  bekendmaakte tijdens de reguliere persconferentie op zondag 28 november. De bewindsman gaf aan dat het uitgangsverbod die eerder gesteld was op 23.00u vanaf  maandag 29 november terug wordt gebracht naar 21.00u.

De minister gaf verder aan dat  dit besluit niet is genomen op basis van de epidemiologische data, maar op basis van het gedrag van mensen die feestjes organiseren en de horecasector die muziekformaties op de terrassen toestaan.

Martodihardjo zegt dat de sector zal protesteren tegen het besluit van de regering. Hij legt uit dat ondanks VHS nauw contact heeft met het Nationaal Covid Team zij het nieuws via de media moesten vernemen. Volgens Martodihardjo is de vereniging op de hoogte van de illegale feestjes en de muziekbandjes die op de diverse terrassen optreden. Deze kwestie werd reeds onder de  aandacht gebracht van het NCT met de vraag hoe dit aangepakt zou kunnen worden. VHS had een voorstel hoe dit tegen te gaan, maar hebben geen groenlicht gehad van het NCT.

Minister Ramadhin zegt dat er geen toestemming is verleend aan geen enkel sector om feesten te organiseren. Volgens Ramadhin zijn volgens het presidentieel besluit ook huis feesten verboden. De bewindsman legt verder uit dat de covid-19 protocollen niet nageleefd worden tijdens de illegale feesten.