Surinaamse mammoetvlaggen illustreren nationalistisch bewustzijn

11 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 11 november 2021- Onder toezicht van de Wegenautoriteit Suriname zijn er op vier plekken in het land de Surinaamse mammoetvlaggen gehesen. Dit met het oog op de viering van de 46ste Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. De vlaggen symboliseren vaderlandsliefde. Het hijsen van de vlaggen heeft op donderdag 11 november 2021 plaatsgevonden met militaire eer.

Shaniel Baldan, planning-medewerker van de Wegenautoriteit Suriname, geeft aan dat de vlaggen zijn gehesen in samenwerking met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname. De kolossale vlaggen wapperen op de rotonde aan de Van ’t Hogerhuysstraat, nabij het hoofdkantoor van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) aan de Jagernath Lachmonstraat en aan de Dr. Sophie Redmondstraat, tegenover het Kabinet van de Vicepresident. Ook op het kruispunt te Zanderij, bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven schittert er een mammoetvlag.