Suriname krijgt vaccinkoelkasten en ‘oxygen concentrators’ geschonken door UNICEF

8 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 08 november 2021-  In het kader van het project ‘COVID-19 support for vaccination demand creation, risk communication in Brokopondo and East Suriname and strengthening cold chain’ krijgt Suriname binnenkort vaccinkoelkasten met solar panels en ‘oxygen concentrators’ toegeschonken van UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties (VN).

De medische zorg in het Binnenland moet beter worden aangepakt. Voor de bevordering hiervan, ligt het in de bedoeling van de Medische Zending om de continuïteit van de vaccinatie voor jonge kinderen te verzekeren en de maximale dekking te waarborgen. Doordat er in bepaalde gebieden in het binnenland  gebrek is aan vaccin koelkasten, is het niet haalbaar om de organisatiedoelen te bereiken.

De officiële overhandiging vindt plaats op 9 november. De uitvoering van het project ligt in handen van de Medische Zending Primary Health Care Suriname en wordt gefinancierd door UNICEF.