Suriname participeert voor de eerste keer aan Global Entrepeneurship Week

11 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 11 november 2021- Suriname Participeert voor de eerste keer aan Global Entrepeneurship Week sinds de start van de viering hiervan in 2008. Volgens Saskia Walden, minister van  Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische innovatie (EZ) hebben enkele ondernemers het ministerie benaderd om samen activiteiten te organiseren. De bewindsvrouw zegt dat er gedurende de week van 8 november tot 14 november activiteiten zullen zijn in de verschillende districten.

Volgens Suraksha Hirasingh, district commissaris van Wanica Noord-West worden kleine ondernemers in de spotlight gezet gedurende de ondernemersweek.  Hirasingh zegt dat de ondernemers op de facebookpagina van het commissariaat  zijn geplaatst. Ze legt verder uit dat de ondernemers in een kort interview vertellen hoe ze gestart zijn met ondernemen en wat ze doen.

Ook in Brokopondo zijn er activiteiten. Volgens Ludwig  Mendelzoon, districtscommissaris van Brokopondo zijn er info sessies, presentaties en trainingen georganiseerd door het ministerie van EZ. Hij zegt dat professor  Franklin Jabini een presentatie gehouden heeft op maandag 8 november tijdens de start van de activiteiten. Verder legt de burgervader uit dat er gesproken is over het uitbannen van kwik.