Trinidad kan pas tegen 2023 groepsimmuniteit bereiken

18 November 2021

Comments: 0

Donderdag 18 november 2021- Sinds het begin van vaccinaties is het bereiken van groepsimmuniteit het doel van elk land. Nu de opname van vaccins door Trinidad and Tobago zo goed als gestagneerd is, zal het land tot 2023 nodig hebben om voldoende mensen in te enten om dat doel in het huidige tempo te bereiken.

Op Trinidad and Tobago komt echter slechts ruwweg 78,6 procent van de bevolking (1,1 miljoen van 1,4 miljoen) in aanmerking voor vaccinatie onder het huidige nationale vaccinatiekader. De afgelopen week hebben gemiddeld 973 mensen per dag toegang gekregen tot vaccins.

In dit tempo zal het 440 dagen duren om de 429.001 mensen te inenten die in aanmerking komen voor vaccinatie, maar die nog geen toegang hebben tot afgelopen maandag. Dit betekent dat het land naar verwachting op zijn vroegst in januari 2023 groeps-immuniteit zal bereiken als elke uitstaande persoon een eenmalig regime krijgt. Die tijdlijn wordt ongeveer een maand teruggeschoven voor een regime van twee doses.

Het Ministerie van Volksgezondheid bevestigde 345 nieuwe Covid-19-gevallen uit monsters die tussen 10 en 13 november waren verzameld. Het registreerde ook acht extra dodelijke slachtoffers. Dit zijn 4.938 gevallen en 176 dodelijke slachtoffers in de eerste twee weken van november. Actieve gevallen staan ​​nu op 6.831, aangezien maandag slechts 238 zijn hersteld.