Vierde Coronagolf aan het afnemen

19 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 19 november 2021- De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul heeft met behulp van een epidemiologische curve meer inzicht verschaft over medisch-technische data en feitelijkheden. Hij laat optekenen, dat de vierde golf aan het afnemen is, maar dat wij niet in een hoera stemming moeten zijn, dit vanwege de lage vaccinatiegraad.

Uit statistieken is gebleken dat de meeste covid-19 gevallen uit niet gevaccineerden bestaat. Deze groep vormt een te hoge opname in de verschillende ziekenhuizen. Volledig en niet-volledig gevaccineerden vormen een kleiner deel van het aantal opnames.

De meeste Covid-19 geïnfecteerde personen, komen uit Paramaribo. De volksgezondheid directeur, merkt op dat er wel een dalende trend te merken is bij de positieve gevallen in thuisisolatie.

De wetenschap toont aan dat mensen die ingeënt zijn een veel lagere kans hebben om op de intensive care te belanden. Wij willen zorgen om de intensive care opnames door corona te reduceren, aldus de directeur.

De bewindsman, roept de samenleving op om zich massaal te laten vaccineren tegen het coronavirus.