Vrijwilligers helpen bewoners Henar aan schoondrink water

22 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 22 november 2021- Vrijwilligers helpen de bewoners van Henar in het district Nickerie aan schoondrink water. Na dat er berichten verschenen op sociale media over de waterproblematiek in het gebied hebben ondernemers en vrijwilligers samen met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij(SWM) en het commissariaat de bewoners voorzien van schoondrink water. De burgermoeder Senrita Gobardhan was zeer blij met de inzet van de samenleving. Jill Jolliffe vrijwilliger die zelf naar het gebied is geweest, geeft aan wat zij is komen aantreffen.

Enkele vrijwilligers zijn vanaf 14 november in het district Nickerie om de burgers van Henar te helpen met het verkrijgen van schoon drink water. De bewoners hebben ook aangegeven hoe zwaar het is om met emmers waters te lopen naar hun huis. Maar ze zijn wel dankbaar met de hulp die zij hebben gekregen. Er is hard gewerkt om het water bij de bewoners te krijgen.

Het commissariaat heeft de afgelopen dagen keihard gewerkt om de bewoners van Henar tegemoet te komen met voeding, brandstof en drinkwater. De burgermoeder geeft aan dat er reeds gesprekken gevoerd zijn met een onderneming die boringen zal verrichten op zoek naar schoon drinkwater.

Het team is vandaag vertrokken uit het district. Zij hopen dat er spoedig normaal water uit de kraan mag komen van de verschillende huishoudens in Henar.