Vrouwenorganisaties Brownsweg willen meer bekendheid

22 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 22 november 2021- De vrouwenorganisaties Brownsweg in het district Brokopondo willen meer bekendheid voor hun activiteiten rond hun ondernemingen. In dit kader was de Canadese Ambassadeur afgelopen vrijdag met zijn delegatie uitgenodigd om deze activiteiten bij te wonen. De bedoeling van dit initiatief is, om de ontwikkelingen in dit gebied te versterken, zegt District Commissaris Ludwig Mendelzoon.

De vrouwen in de organisaties willen graag zelfredzaam worden en hun capaciteit versterken. Het Canadese Fonds dat resideert in Guyana, richt zich meer op projecten van vrouwen en kinderen. Toegang tot dit Fonds zal voor zowel de vrouwenorganisaties als het district veel mogelijkheden bieden. Mendelzoon benadrukt, dat bewustwording voor ondernemerschap zeer van belang is voor vrouwen, en daarom zal hij deze activiteiten blijven ondersteunen. Verder moet de focus gericht zijn op duurzaamheid van de agrarische sector, aldus Mendelzoon.

De burgervader doet een beroep op de samenleving om ervoor te zorgen dat het district Brokopondo haar schoonheid behoudt en dat de achterstand in ontwikkeling van de bewoners van dit district wordt ingelopen. Activiteiten die het district beschadigen moeten achterwegen gelaten worden.