Werkzaamheden nieuwbouw DNA meer dan 90% afgerond

4 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 04 november 2021- Het nieuw gebouw van De Nationale Assemblee(DNA) in Suriname zal in januari 2022 worden opgeleverd. De voorzitter van DNA, Marinus Bee, en voorzitter van de commissie nieuwbouw DNA, Mahinder Jogi, hebben op 3 november opnieuw een rondleiding gehad. De parlementsvoorzitter is tevreden en zelfs verrast met de vorderingen bij het nieuw gebouw op de hoek van Grote Combeweg en de Henk Aaronstraat.

Er is een commissie in het leven geroepen die de verhuizing naar het nieuw gebouw aan het plannen is. De Nationale Assemblée zal zowel vanuit het oud- en nieuw gebouw opereren. Voorzitter Bee zegt dat er plannen zijn plannen om het nieuwbouw in de toekomst up-te-graden en een vergaderzaal bij te bouwen. Commissievoorzitter Jogi is blij met de vorderingen, maar heeft graag dat er een vergaderzaal wordt bijgebouwd. “We moeten nu uitkijken naar middelen om de vergaderzaal bij te bouwen. We kunnen nu niet met zijn allen verhuizen, en niet helemaal opereren vanuit deze nieuwe locatie, omdat de vergaderruimte er niet is”, zegt Jogi. Op 8 november 2021 heeft de commissie opnieuw een overleg om te praten over de financiering en het model van de nieuwe vergaderzaal.