1 persoon overleden aan omicron variant in Verenigd Koninkrijk

15 December 2021

Comments: 0

Woensdag 15 december 2021- In het Verenigd Koninkrijk is minstens één persoon  overleden na een besmetting met de omikronvariant van het coronavirus. Dat heeft premier Boris Johnson maandag medegedeeld aan Britse media. Johnson meldde het nieuws tijdens een bezoek aan een vaccinatiecentrum in het westen van Londen.

Omikron leidt helaas tot ziekenhuisopnames, zei hij. En helaas is minstens één bevestigde omicronpatiënt overleden. Ik denk dus dat we het idee aan de kant moeten schuiven dat dit een ietwat mildere versie van het virus is, vervolgde de premier. De omikronvariant is bezig aan een opmars in het Verenigd Koninkrijk. Er is sprake van een verdubbeling van het aantal gevallen om de twee tot drie dagen.

De regering verwacht dat de nieuwe variant, die twee weken geleden voor het eerst gedetecteerd werd, over enkele dagen de dominante zal zijn.  Volgens Johnson wordt omikron nu al dominant in Londen. Volgens cijfers van zondag zijn er inmiddels 3.137 bevestigde gevallen van omikron in heel het Verenigd Koninkrijk, maar het werkelijke aantal wordt veel hoger ingeschat.

Zondag waren er in totaal 48.854 nieuwe besmettingen met het coronavirus, wat het geheel voor de recentste zeven dagen op 360.480 brengt. Premier Johnson waarschuwde zondag dat er een “vloedgolf” van de omikronvariant op komst is. Alle volwassenen in Engeland zullen vanaf volgende week uitgenodigd worden voor een boosterprik.