142 doden door tyfoon in de Filipijnen

21 December 2021

Comments: 0

Dinsdag 21 december 2021-Ā De balans na de doortocht van tyfoon Rai op de Filipijnen blijft oplopen.Ā  Inmiddels zijn er 142 doden geteld, melden de autoriteiten zondag.Ā Op het toeristische eiland Bohol verloren minstens 73 mensen het leven.Ā Voorts meldde ook de eilandprovincie Dinagat tien overlijdens en vijf vermisten.Ā Ā Het nationale rampenbestrijdingsagentschap heeft daarnaast weet van zeker zestien sterfgevallen in de centrale provincie Cebu.Ā Elders waren er nog 44 slachtoffers.

Rai bereikte de Filipijnen als supertyfoon met windsnelheden tot 195 kilometer per uur en ging gepaard met een grote hoeveelheid regen.Ā Ruim 300.000 mensen moesten vanwege het noodweer hun huis verlaten.Ā zaterdag was de tyfoon afgezwakt en trok die via het westelijke eiland Palawan richting Vietnam, meldde het Filipijnse nationale weerbureau eerder.Ā Hulpverleners zetten alles op alles om mensen in getroffen gebieden te voorzien van water en voedsel.

Tegelijkertijd zoeken reddingswerkers naar overlevendenĀ Minstens 277 steden zitten zonder stroom, daken zijn van huizen getrokken en dorpen zijn overstroomd.Ā Duizenden soldaten, politieagenten en brandweerlieden zijn uitgerukt.Ā Marineschepen zijn uitgevaren om voedsel, water en medische spullen af te leveren.