20% medisch analisten vertrokken naar het buitenland

31 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 31 december 2021- 20% van de medisch analisten van Suriname, is vertrokken naar het buitenland. Dit zegt John Codrington, hoofd van het Klinisch Chemisch Laboratorium in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dit kan op de lange termijn desastreus zijn voor het lab. Een medisch analist onderzoekt de samenstelling van lichaam (vloei)stoffen en/of weefsels. Door de covid-19-pandemie hebben de medisch analisten het erg zwaar gehad.

Het afgelopen jaar zijn de meeste testen uitgevoerd door het laboratorium van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (B.O.G.). Codrington geeft aan dat er altijd een goede samenwerking is geweest tussen deze twee laboratoria. De Klinisch Chemicus vindt is het belangrijk dat individuen zich zoveel als mogelijk bevinden in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit, om elkaar en zichzelf te beschermen. Er moet meer onderzoek gedaan worden naar hoe het coronavirus zich voortbeweegt binnen de samenleving, zegt Codrington. De Klinisch Chemicus geeft ook aan dat indien er een vijfde COVID-19 golf uitbreek in Suriname, het een zware uitdaging zal zijn voor de medisch analisten.