31 mensen omgekomen toen bus in rivier stortte in Kenia

6 December 2021

Comments: 0

Maandag 06 december 2021-Ā Er zijn afgelopen zaterdag in Kenia zeker 31 mensenĀ verdronken toen een bus op een brug werd meegesleurd doorĀ het wassende water van een rivier.Ā Dat blijkt zondag uit een nieuwe slachtofferbalans, die doorĀ de gouverneur werd bekendgemaakt.Ā De bus bracht zaterdag een kerkkoor en nog andere inzittenden naar een huwelijksplechtigheid in Kitui, ongeveer 200 kilometer ten oosten van de hoofdstad Nairobi.Ā Het voertuig kantelde op een brug en werd vervolgens meegesleurd door de Enziu, een rivier die buiten haar oevers was getreden.

Het ongeval gebeurde toen de chauffeur probeerde door het stromende water te navigeren.Ā Charity Ngilu, de gouverneur van Kitui, zegt dat duikers intussen al 31 lichamen hebben geborgen.Ā Ze gaat ervan uit dat het dodental verder zal oplopen.Ā “Er bevinden zich nog altijd lichamen in de bus”, zegt ze. De zoekacties worden nog voortgezet.Ā Het is niet bekend hoeveel mensen er in de bus zaten.

Sommigen aan boord van de getroffen bus wisten te ontsnappen voordat de bus snel onder water kwam en werden in veiligheid gebracht.Ā De gouverneur zei tegen verslaggevers dat 18 mensen waren gered, waaronder vier kinderen.Ā Vice-president William Ruto was een van degenen die zijn condoleances betuigde, en drong er ook bij automobilisten op aan om extra voorzichtig te zijn op de wegen, aangezien veel delen van Kenia te maken hebben met hevige regen.