56-jarige drugsverdachte door RBTM aangehouden

5 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 05 december 2021 – Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben in de avond van zaterdag 4 december de 56-jarige Steven J. opgespoord en aangehouden. De aanhouding geschiedde nabij de controle post te Pikien Saron in het district Para. De man die vanuit het Goliath gebied kwam aangereden, bracht zijn voertuig niet tot stilstand, nadat de politie hem had gesommeerd te stoppen. Bij die gelegenheid voerde de bestuurder zijn snelheid op, waarna een achtervolging werd ingezet. Het gelukte RBTM het voertuig klem te rijden. Er werd een onderzoek in het voertuig ingesteld, waaruit blijkt dat de man drug in het voertuig had.

In deze gaat het om 15 jute zakken witte substantie, vermoedelijk cocaine, met een voorlopig bruto gewicht van 516 kilogram. Daarnaast is een geldbedrag in us dollar, euro en srd bij hem aangetroffen. De drug, geldbedrag en het voertuig zijn door de politie inbeslag genomen.

De verdachte die een officier van het leger blijkt te zijn, is overgedragen aan de Militaire Politie.

-KPS-