Aangifte tegen Marco Borsato om onzedelijke betastingen

14 December 2021

Comments: 0

Dinsdag 14 december 2021- Een 22-jarige vrouw heeft maandag bij de politieaangifte gedaan van onzedelijke betastingen door Marco Borsato. Het misbruik zou plaats hebben gevonden tussen 2014 en 2019. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland zegt de zaak in onderzoek te nemen.

Het slachtoffer is de dochter van een voormalige assistent van Borsato. Het slachtoffer zegt dat Borsato haar al vanaf kleins af aan kent en dat het betasten begon nadat de vader van het meisje in 2013 was overleden. Via sociale media is in elk geval duidelijk dat de jonge vrouw en Borsato elkaar al vele jaren goed kenden. De moeder zou in 2019 gestopt zijn met de samenwerking met Borsato nadat ze hem had geconfronteerd met de handtastelijkheden, die ze via het dagboek van haar dochter had ontdekt.

Volgens de Telegraaf  dat al in het voorjaar van dit jaar contact heeft met de moeder van het slachtoffer is Borsato zelfs bij sessies met psychologen geweest waarbij hij huilend zijn verontschuldigen zou hebben aangeboden.

Marco Borsato ontkent de aantijgingen. Dat deed hij al eind vorige week en daar blijft hij bij, ook na de aangifte van vandaag. ,,Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan”, reageert Borsato bij monde van zijn advocaat Knoops. ,,De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.”

Borsato ligt al enige tijd onder vuur nadat verschillende juice channels, kanalen die ongefilterd roddels over BN’ers verspreiden, de zanger betichtten van grensoverschrijdend gedrag bij enkele minderjarige meisjes. Het zou gaan om meisjes van 13 en 15 jaar. Een van die slachtoffers heeft nu dan toch aangifte gedaan, na een aantal jaren te hebben geaarzeld om verschillende redenen.

Vorige week liet de zanger weten de aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag niet langer over zich heen te laten komen. De 54-jarige zanger liet via zijn advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops weten dat hij justitie vraagt om onderzoek te doen ‘naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen’.

Het was de eerste keer dat Borsato, via zijn advocaten, reageerde op de geruchten van mogelijk grensoverschrijdend gedrag. In de door Knoops vrijgegeven verklaring stond dat Borsato ‘reeds medio 2020′ het kantoor heeft verzocht ‘om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes.’

Er was tot en met afgelopen weekend geen aangifte gedaan tegen Borsato. Enkele min of meer bekende mensen uit de showwereld zeiden wel in contact te staan met een of enkele moeders van de vermeende slachtoffers.

-AD-.nl