Afname van Covid-19 besmettingen bij zwangere vrouwen

7 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 07 december 2021- Er is een afname te merken van het aantal Covid-19-besmettingen bij zwangere vrouwen. Dit zegt Lachmi Kodan, hoofd afdeling Verloskunde AZP. De afgelopen week zijn er geen covid-besmette zwangere vrouwen opgenomen op de intensive care. Volgens Kodan is het nog steeds belangrijk dat zwangere vrouwen zich laten vaccineren tegen het Coronavirus. Het is goed voor zowel de moeder als het kind. Onze Nieuwsredactie sprak enkele personen over de vaccinatie noodzaak voor zwangere vrouwen.

Volgens Kodan moet de samenleving zich veel meer laten informeren, vooral over het vaccin en wat het kan betekenen, zowel voor de moeder als het kind. Er zijn verschillende redenen waarom een zwangere vrouw tot de risicogroep behoort.

Bij de nieuwe variant, Omikron, is de kans op infectie en verspreiding groter dan bij de vorige varianten. De nieuwe variant zal Suriname ook niet besparen. Een zorgpunt is dat de afgelopen weken weinig zwangere vrouwen gevaccineerd zijn.

Een groot aantal Moderna vaccins zal binnenkort vervallen en vernietigd worden. Dit vaccin is speciaal voor vrouwen in verwachting. Zwangere vrouwen krijgen ook medicatie toegediend, bij opname met Covid- besmetting. Kodan geeft aan daarom niet te begrijpen waarom personen nog steeds twijfelen om zich te laten vaccineren.