Afstandsonderwijs werpt vruchten af

13 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 13 december 2021- Afstandsonderwijs werpt wel degelijk vruchten af. Dit concludeert het hoofd van de afdeling Inspectie VOJ, Milton Top. Tijdens de vrijdag gehouden persconferentie van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gaf hij aan dat het afstandsonderwijs is geëvalueerd, in Apoera en de Tata Collinschool te Coronie. Beide scholen hebben dankzij dit systeem, hogere slagingspercentages genoteerd.

Top heeft onlangs een bezoek gebracht aan enkele Voj-scholen in het binnenland. Die hebben tv-toestellen gedoneerd gekregen om het volgen van afstandsonderwijs te vergemakkelijken voor de leerlingen. Er is bij de overhandiging ook rekening gehouden met de internetverbinding, aangezien dat nodig is voor de online lessen.

Minister Marie Levens geeft aan dat het afstandsonderwijs verder geprofessionaliseerd zal worden, middels speciale trainingen. Dit geldt ook voor de schooltelevisie en schoolradio. Volgens de minister zal er voor dit traject worden gewerkt met deskundigen uit Peru.