ALLE GEGIJZELDE NOORD-AMERIKANEN IN HAITI VRIJGELATEN

18 December 2021

Comments: 0

Zaterdag 18 december 2021- De bende die op HaĆÆti een groep Noord-AmerikaanseĀ missionarissen had ontvoerd, heeft ook de laatste gegijzeldenĀ vrijgelaten, meldde de lokale politie donderdag.Ā Eerder waren er al in beurten vijf mensen vrijgekomen vanĀ de groep van twaalf volwassenen en vijf kinderen.

Het gaat om Canadezen en Amerikanen die verbonden zijn aan de Amerikaanse organisatie Christian Aid Ministries.Ā De bende 400 Mawozo ontvoerde de groep in oktober op klaarlichte dag na een bezoek aan een weeshuis.
De kidnappers eisten 17 miljoen dollar aan losgeld.Ā De politie in HaĆÆti is al langere tijd op zoek naar de leider van 400 Mawozo.Ā Hij wordt verdacht van allerlei misdrijven, waaronder moord, ontvoering en het overvallen van goederentransporten.Ā Het aantal ontvoeringen in HaĆÆti steeg fors sinds president Jovenel MoĆÆse in juli werd vermoord.Ā In totaal zijn dit jaar al meer dan achthonderd mensen gekidnapt.