AMERIKAANSE DESKUNDIGEN RADEN JOHNSON &JOHNSON VACCIN AF

18 December 2021

Comments: 0

Zaterdag 18 december 2021-Ā De Verenigde Staten zouden de voorkeur moeten geven aanĀ andere vaccins dan dat van Johnson & Johnson.Ā Een team Amerikaanse medisch deskundigen dat de regeringĀ adviseert, vindt de vaccins van Pfizer en Moderna beter.

Het panel wijst op de zwakkere bescherming en grotere risico’s van de entstof van Johnson & Johnson zoals stolsels in het bloed.Ā Sinds 9 december zouden er zeker negen personen aan zijn overleden, aldus de jongste cijfers van de Amerikaanse gezondheidsinstantie CDC.Ā Het team van onafhankelijke experts stemde met 15-0 voor de aanbeveling om bij voorkeur alleen met Pfizer en Moderna te prikken.Ā “Ik zou mijn familieleden geen Johnson & Johnson -vaccins aanbevelen”, zei panellid Beth Bel, een hoogleraar. “Aan de andere kant denk ik dat we moeten erkennen dat verschillende mensen verschillende keuzes maken en als ze goed geĆÆnformeerd zijn, denk ik niet dat we die optie moeten schrappen.”