Apple probeert topingenieurs te behouden met aanzienlijke aandelenbonus

29 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 29 december 2021 – Apple geeft enkele ingenieurs een aanzienlijke aandelenbonus. Het bedrijf probeert zo te voorkomen dat de medewerkers overlopen naar concurrenten, meldde persbureau Bloomberg dinsdag.

De bonussen kwamen voor de ingenieurs als een verrassing, schrijft het persbureau op basis van gesprekken met verschillende Apple-werknemers die anoniem willen blijven. De bedragen varieerden van 50.000 tot 180.000 dollar (tussen 44.000 en 159.000 euro). Veel medewerkers zouden 80.000, 100.000 of 120.000 dollar in aandelen hebben ontvangen.

Het gaat vooral om ingenieurs op het gebied van hardware en geselecteerde softwaretakken die een flinke som geld tegemoetzien. Ze krijgen gedurende vier jaar telkens een deel van de aandelen uitgekeerd. Dat zou moeten dienen als stimulans om bij Apple te blijven.

Volgens Bloomberg is het niet gebruikelijk dat Apple zulke hoge bonussen uitkeert. Medewerkers van de techgigant krijgen wel vaker geldbonussen, maar de omvang van deze bonussen is “atypisch en verrassend”, aldus het persbureau.

Apple voert momenteel met verschillende techbedrijven een strijd om talent. Vooral Meta vormt een bijzondere dreiging. Het moederbedrijf van Facebook heeft in de afgelopen maanden ongeveer honderd mensen aangenomen die voorheen bij Apple werkten. Andersom heeft Apple ook enkele medewerkers bij Meta weggelokt.

Apple wilde tegenover Bloomberg geen commentaar geven op het nieuws.

-nu.nl-