Asis Gajadien:” Wachttijd bedrijfsvergunning verminderen”

14 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 14 december 2021- Alleen voor het aanvragen van een bedrijfsvergunning worden er nu al minimaal 3 maanden afgetrokken. Dit is te lang vindt Asis Gajadien, Fractievoorzitter van de VHP. Dit kwam vandaag naar voren tijdens de behandeling van het Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP) 2022-2026 in DNA.

Er zijn naast de bedrijfsvergunningen nog andere aspecten meegenomen binnen het beleidsgebied ondernemersklimaat van het MOP. Een daarvan is het belastingstelsel, dat dringend hervormd moet worden, gaat Gajadien verder. Dat moet volgens hem niet later dan het eerste kwartaal van 2022 gerealiseerd worden.

Volgens Gajadien zou het goed zijn om de andere aspecten, die vallen onder het ondernemersklimaat, eerder uit te voeren. Er kan hierbij onder andere gedacht worden aan ondersteuning naar de opleiding van ondernemers en het opstellen van betere bedrijfsplannen.