Autobestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding; Bijrijder overleden

23 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 23 december 2021- De 33-jarige mede inzittende Yoely Boutista Piguero is in de late avond van dinsdag 21 december na een aanrijding tussen een personenauto en een terreinwagen aan de Domineestraat ter plaatse overleden. De politie van het bureau Centrum kreeg omstreeks 23.45 uur van die avond een melding van een aanrijding tussen twee voertuigen, waarbij er sprake was van zware persoonlijke ongelukken. Bij aankomst van de wetsdienaren op de locatie, werd het slachtoffer Yoely op de achter zitting van de personenauto aangetroffen. Bij aankomst van de ambulance, vertoonde de vrouw geen teken van leven meer. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast.

Zowel de bijrijder van de terreinwagen als de twee autobestuurders die niet onder invloed van alcohol verkeerden, klaagden van pijn over hun lichaam. Per eigen gelegenheid werden de gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De veroorzaker van de aanrijding, de 36-jarige autobestuurder C.D. bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na medisch te zijn behandeld is hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Deze autobestuurder is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Yoely ter obductie in beslag is genomen.

Het politioneel onderzoek wees uit dat C.D. aan de Ringweg in tegenovergestelde richting reed met zijn auto. Hij werd daarbij door het dienstvoertuig van de ASD die bezig was te surveilleren, gesommeerd om aan de kant te gaan. De bestuurder negeerde het bevel en reed door in de richting van de Tourtonnelaan gaande richting de Domineestraat. De wetsdienaren zette de achtervolging in en op een bepaald moment sloeg de automobilist rechtsaf de Jodenbreestraat. Hierna sloeg hij weer in de verboden rijrichting rechtsaf het Neumanpad in, om weer op de Domineestraat uit te komen. Op de kruising van het Neumanpad en de Domineestraat verleende C.D. geen voorrang aan het verkeer over de Domineestraat. Hij doorkruiste het verkeer en kwam in botsing met de terreinwagen. Beide voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd en zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.

-KPS-