Autoriteiten in Nederland stuiten op 550 kg cocaine inzending rum uit Guyana

2 December 2021

Comments: 0

Donderdag 02 december 2021- De autoriteiten in Nederland hebben afgelopen donderdag meer dan 550 kilo cocaïne ontdekt in een rumzending vanuit Guyana. Na de ontdekking daar werd contact opgenomen met Guyana’s Custom Anti-Narcotics-Unit (CANU) en werd er onmiddellijk een onderzoek ingesteld.

Volgens het hoofd van de Guyanese anti-narcotica brigade, James Singh, verliet de container Guyana drugsvrij. “De container werd gescand en gecontroleerd voordat het Guyana verliet en we hebben geverifieerd dat er niets anders was dan het product rum van een van de lokale distilleerderijen”, zei hij. Singh voegde eraan toe dat na het scannen van de container, deze een paar dagen onder beveiliging stond in de havenfaciliteit voordat deze werd verscheept.

“Niet omdat de zending Guyana verliet, betekent dat de cocaïne in de zending was … we kunnen onszelf niet negatief blijven bekijken als we weten dat de container drugsvrij uit Guyana is vertrokken … de Nederlandse autoriteiten moeten zelf een onderzoek instellen en bepalen  in welke haven de cocaïne is ingeladen’, beweerde de CANU-baas.