Beperkte ICU-bedden beschikbaar voor volgende Coronagolf

1 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 01 December 2021- Bij een mogelijke 5e golf  uitbraak van het coronavirus in Suriname, zullen niet alle bedden op de Intensive Care Unit (ICU) worden ingezet voor coronapatiënten, aldus de Volksgezondheid minister, Amar Ramadhin.

Suriname, werd geconfronteerd met het coronavirus in maart 2020 en sindsdien, is er een enorme achteruitgang te merken in de reguliere zorg.

Suriname heeft landelijk 40 IC-plekken. Vanwege de daling van het aantal corona positieven in ons land is het weer mogelijk dat andere operaties weer worden uitgevoerd. De minister geeft verder aan, dat er een kinderhart missie achter de rug is. Het gaat om kinderen die maanden of jaren geopereerd moesten worden. De kinderen hebben ook intensieve zorg nodig.

Minister Ramadhin, laat ook optekenen dat het makkelijk is om de intensive care zolang bezet te houden voor covid. Op programma staan missies voor neurochirurgie en niertransplantaties.

Bij een mogelijke 5e golf, zullen er harde besluiten genomen worden, aldus de minister.