Beveiligingspersoneel Zorg en Hoop Vliegveld rond training succesvol af

21 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 21 december 2021- Veiligheid en communicatie binnen de luchtvaartdienst moet gewaarborgd hebben. In dit kader hebben 12 bewakingspersoneelsleden van de luchtvaartdienst te Zorg en Hoop vandaag hun certificaat in ontvangst gekregen. De training werd verzorgd door de Safety & Security Academy Suriname (SSAS).

Gedurende de training zijn de basistechnieken veiligheid, bewaking en dienstverlening aangeleerd, die toegepast kunnen worden in het tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden. Enkele deelnemers delen hun ervaring.

SSAS is erkend door het Ministerie van Justitie en Politie en het Korps Politie Suriname. Ook heeft het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) een bijdrage geleverd, om de veiligheid van het vliegveld Zorg en Hoop te garanderen. Daarnaast zal de ISO-certificering volgend jaar afgerond zijn.  Mark Karg, adviseur van Justitie en Politie geeft aan, dat de samenleving moet wennen aan de naamsverandering van het vliegveld te Zorg en Hoop. Deze heet al jaren de Zorg en Hoop International Airport, vanwege de internationale vluchten die worden uitgevoerd.