BINNENKORT DIEPWATERHAVEN IN NICKERIE

10 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 10 december 2021- In aanloop naar de olieproductie offshore gaat N.V Havenbeheer binnenkort samen met Phoenix Development Holdingcompany een diepwaterhaven bouwen in het district Nickerie. Deze diepwaterhaven zal komen aan de linkeroever van de Nickerierivier.  Afgelopen woensdag heeft de algemeen directeur van de N.V Havenbeheer Andreas Talea samen met Walter Teter, algemeen directeur van Phoenix Development Holdingcompany de overeenkomst getekend.

Het gaat om een investering van ongeveer 2.2 miljard USD voor de bouw van een speciale economische zone en Shore base service.  Phoenix is bereid gevonden voor de bouw van deze havenfaciliteit. Phoenix Development Holdingcompany heeft voor Suriname gekozen omdat het land ideaal en geografische gelegen is.

Deze diepwaterhaven zal Suriname uiterst geschikt maken voor handel. Het zal een impact hebben voor het totale westen in Suriname. Gelet op de olieproductie is deze faciliteit nodig zijn voor de volledige benutting van de offshore productie.  Gister zijn partijen richting Nickerie vertrokken om samen de plek waar de diepwaterhaven gebouwd worden te inspecteren.