Binnenkort installatie onderraad Public Sector Reform

17 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 17 december 2021- De overheid heeft meer personeel in dienst dan nodig is voor de uitvoering van haar taken. Toch is de uitvoeringscapaciteit van de overheidsorganisatie extreem laag als gevolg van een ernstig tekort aan ervaren werkers, hooggeschoolden en technische specialisten. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, legt uit dat binnenkort de installatie van de onderraad zal plaatsvinden, die moet zorg dragen voor verdere begeleiding van het hervormingsproces.

Het ambtenarenbestand zit momenteel op 48.118 personen. Er is een overschot van 30.000 ambtenaren. Volgens de BIZA-minister moeten deze overtollige ambtenaren in de komende tijd met ontslag of elders geplaatst worden.

President Chandrikapersad Santokhi heeft meermalen aangegeven dat er een traject ingezet zal worden waarbij ambtenaren met 35 dienstjaren die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt, met vervroegd pensioen kunnen gaan. Voorts zullen ambtenaren ook bijgeschoold worden zodat zij elders ingezet kunnen worden.

Volgens de bewindsman is het deze regering gelukt om daadwerkelijk een aanvang te maken met het hervormingsproces. Er wordt met alles rekening gehouden om dit proces in goede banen te lijden.