BOG hulplijn 178 in werking

24 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 24 december 2021- De samenwerking van de BOG hulplijn 178 en Teleperformance juicht de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan toe. Inmiddels zijn de medewerkers hulplijn 178 ondergebracht in het pand van de callcenter Teleperformance. Sinds de covid -19 pandemie hebben Suriname en Nederland een goede samenwerking gehad, zegt de ambassadeur. Met deze keus zal de juiste informatie naar de samenleving gebracht worden, aldus van der Zwan.

Het personeel zal voor de komende zes maanden kosteloos ondergebracht worden bij deze callcenter, aldus Shaneel Gayadien, site director voor Teleperformance. De Hulplijn 178 was gevestigd in het Bureau Openbare Gezondheidszorg die eerder dit jaar is afgebrand. Voor een tijdelijke oplossing werd er gebruik gemaakt van het gebouw van het Rode Kruis. Omdat de ruimte niet geschikt is om de werkzaamheden uit te voeren.  Radjesh Ori van het BOG hoopt, dat er een verlenging van het contract plaatsvindt. Minister Amar Ramadhin is heel blij met het aanbod om een samenwerking aan te gaan met de callcenter.